Midsommarafton firas som vanligt i vackra och mysiga Gustavsvik med ett härligt program för dagen. Vi ber att alla ni som tänker fira midsommar i Gustavsvik försöker hjälpa till så att vårt midsommarfirande kan fortsätta i många härliga år framåt med allas hjälp.

Vi efterlyser hjälp av olika slag och söker bland annat med ljus och lykta efter någon tekniskt kunnig person som kan sköta vår musikanläggning under firandet. Vill Du vara med och hjälpa till eller är du den tekniskt kunniga person som vi söker? Hör av dig till Helen Ottran på helen.ottran@framsteg.com

Programet för dagen ser ut enligt nedan och vi ser gärna att så många som möjligt kan medverka på de olika delarna under dagen för att vårt midsommarfirande ska bli så bra som möjligt:

9.00 Vi klär gemensamt vår midsommarstång
-Kom ner med massor av blommor och björkris till midsommarstången vid ångbåtsbryggan, så klär vi den gemensamt. Medtag sekatör och blommor.

10.00 Bilkaravan genom Gustavsvik med lövklädda fordon
– Bilkaravanen avgår från Backebölsvägen. Smycka ditt fordon och låt fantasin flöda! Medtag gärna ballonger, flaggor och tutor. För er som inte åker med i karavanen, gå gärna ut och vinka och heja på karavanen när den åker förbi. Efter karavanen ber vi alla avsluta karavanen med att resa midsommarstången.

10.30 Midsommarstången reses
– Bilkaravanen avslutas nere vid midsommarstången som vi tillsammans hjälps åt att resa.

14.00 Midsommarfirandet startar vid busshållplatsen
– Vi samlas vid busshållplatsen och väntar in bussen för att sedan sjungandes gå ner till midsommarstången där det blir dans och lek! Medtag gärna flaggor.

 

Vi vet att det är väldigt populärt att ta med fika ner till midsommarängen, vilket vi tycker är väldigt trevligt! Vi ber dock alla att tänka på att det är många som firar midsommar i Gustavsvik och hela ängen behövs för dans och lekar, därför ber vi att picknick-filtar stannar på andra sidan diket, så ängen lämnas fri för dans och lek under själva midsommarfirandet.

Hoppas vi hörs snart och att vi får in fler goa och glada Gustavsviksmedborgare till vår idag lilla men goa midsommarkommitté.

Hör gärna av dig till mig så berättar jag mer vad du kan hjälpa till med! Helen.ottran@framsteg.com

… och en bild från förr

1940 Carrys bilder Midsommar 1940 1

”Bilkortege” modell 1940. Startplatsen var redan då Backebölsvägen, närmare bestämt ladugården på nuvarande Backebölsvägen 4.