Detta är GFF

Gustavsviks Fastighetsägareförening består av cirka 330 fastigheter och föreningen bildades redan 1934. Då var det ett sommarstugeområde men numer är den största delen av de boende åretruntboende. Fastighetsägare betalar tomtavgift till föreningen. GFF har ansvaret för de enskilda vägarna och parkmarken inom området. Man ser också till att hålla alla de aktiviteter med lång tradition vid liv, såsom midsommarfirande, simskola, sommaridrott och boule. Och det är viktigt att vi hjälps åt, både att driva gemensamma aktiviteter men också med underhåll av våra allmänna ägor. Vi har två arbetsdagar, en på våren och en på hösten. Plats och tid kommuniceras genom hemsidan och mailutskick. GFF behöver initiativ och engagemang från alla medlemmar. Hör av dig till styrelsen om du vill engagera dig. 

Arbetsdagar

Vid ett tillfälle på hösten och ett på våren har vi i föreningen gemensam arbetsdag. Då löser vi gemensamma uppgifter som lägga i/ta upp badflotte/badbrygga, ta bort sly längs strandpromenaden, röja midsommarplatsen, badplatsen och annan gemensam yta. Vi samlas kl 10.00 vid badplatsen och fördelar arbetsuppgifterna. Medtag egna redskap såsom sekatör, kratta m.m.

Vi brukar hålla på 1,5-2 timmar och avslutar som oftast med korvgrillning. 

Medlemmar som inte deltar på arbetsdagarna betalar en avgift på 150 kronor per fastighet och tillfälle.

Arbetsdagar 2023

Vårens arbetsdag: Lördagen den 6 maj.
Höstens arbetsdag: Lördagen den 14 oktober. 

Midsommarfirande

Midsommar firas traditionsenligt på midsommarängen, nere vid ångbåtsbryggan. 2023 firar vi för 88:e gången. En härlig dag med dans, lek och traditioner i goda grannars lag.  

Välkommen att vara med och fira midsommar i vackra Gustavsvik!

Programmet ser enligt tradition ut enligt nedan och vi ser gärna att så många som möjligt kan medverka på de olika delarna under dagen för att vårt midsommarfirande ska bli så bra som möjligt.

09.00 Vi klär gemensamt vår midsommarstång


Kom ner med massor av blommor och björkris till midsommarstången vid ångbåtsbryggan, så klär vi den gemensamt. Medtag sekatör och blommor.

10.00 Bilkaravan genom Gustavsvik med lövklädda fordon


Bilkaravanen avgår från Backebölsvägen. Smycka ditt fordon och låt fantasin flöda! Medtag gärna ballonger, flaggor och tutor. För er som inte åker med i karavanen, gå gärna ut och vinka och heja på karavanen när den åker förbi. Efter karavanen ber vi alla avsluta karavanen med att resa midsommarstången.

10.30 Midsommarstången reses


Bilkaravanen avslutas nere vid midsommarstången som vi tillsammans hjälps åt att resa.

14.00   Midsommarfirandet startar vid busshållplatsen

Vi samlas vid busshållplatsen och väntar in bussen för att sedan sjungandes gå ner till midsommarstången där det blir dans och lek! Medtag gärna flaggor.

Vi vet att det är väldigt populärt att ta med fika ner till midsommarängen, vilket vi tycker är väldigt trevligt! Vi ber dock alla att tänka på att det är många som firar midsommar i Gustavsvik och hela ängen behövs för dans och lekar, därför ber vi att picknick-filtar stannar på bortre sidan diket, så ängen lämnas fri för dans och lek under själva midsommarfirandet.

Simskola

Välkomna till Simskolan i Gustavsvik!

Gustavsviks simskola, med traditioner från 1940-talet, hålls på Gustavsviks fina badplats vid Baggensfjärden. Här kan unga som gamla lära sig plaska, simma, livrädda och bad- och båtvett, samt utmana sig själva och andra i märkestagning: silvergrodor, simborgarmärken, guldmagistrar och kilometermärken. Simskolan pågår måndag – fredag från kl 9-12, 3-4 veckor under sommmarlovsveckorna. Man behöver inte vara med i simskolan under alla veckor. Rabatterat pris för medlemmar  i GEF.

Idrotten

Idrotten startar också efter midsommar. Det är lekfull höjd-, längdhoppsträning, brännboll mm för barn i alla åldrar, måndagar och torsdagar kl 18 på idrottsplanen vid Dalvägen. En symbolisk summa tas ut vid inskrivning. Idrotten pågår hela sommaren och avslutas med tävlingar och prisutdelning i början av augusti. Allt avslutas sista lördagen på sommarlovet med fyrverkeri och allsång vid badet kl 21.00.

Sista två åren har vi saknat ledare och har därför inte kunnat driva idrotten. Skulle du kunna tänka dig att själv eller tillsammans med någon annan att ställa upp, kontakta styrelsen på info@gustavsvik@gmail.com Det är en kul och uppskattad aktivitet för de barn som är hemma på sommarlovet!

 

 

Ur en gammal broschyr om Gustavsvik

Ett härligt ställe att bo på – GUSTAVSVIK! På samma gång en sjönära, lantlig idyll och en plats med närhet till all den service vi kan behöva. En plats med mycket grönska och lång strandlinje längs vackra Baggensfjärden och en ”skärgårdsö” i synfältet. Med bad- och båtliv, med bär och svampmarker, med fritidsfiske vinter som sommar. Och detta 15-20 minuter från storstadens kärna.

GUSTAVSVIK är också en plats med gamla anor. Genom vår egen fastighetsägareförening har vi ett närdemokratiskt inflytande på områdets skötsel. Vi är med och bestämmer om vår närmiljö. ”Gamla” Gustavsviks-bor hälsar nyinflyttade välkomna till idyllen. Alla hjälps vi åt att bevara områdets skönhet och vänliga atmosfär.