GFF/GEF (ek. förening)

Gustavsviks Fastighetsägareförening består av cirka 330 fastigheter. Fastighetsägare betalar tomtavgift till föreningen.

Vårt lummiga område invid Baggensfjärden är en lantlig idyll med stora tomter, varierad bebyggelse och generösa gemensamma ytor. Längs strandpromenaden finns badplats, ångbåtsbrygga, båtklubb och vedeldad bastu. På idrottsplatsen är det gott om utrymme för lek för alla åldrar.

Vi har två arbetsdagar, en på våren och en på hösten. Plats och tid anslås på föreningens tavlor och på hemsidan. Det är viktigt att vi alla hjälps åt med underhåll av våra allmänna ägor. Det är vi Gustavsviksbor som hjälps åt med att hålla aktiviteter och traditioner vid liv, såsom midsommarfirande, simskola, sommaridrott och boule. GFF behöver initiativ och engagemang från alla medlemmar.
Hör av dig till styrelsen med förslag och färdigheter, och fundera gärna på om du själv vill vara med i styrelsen!
Läs mer under rubriken Aktiviteter.

 

Det krävs många händer för att fälla midsommarstången ........

Det krävs många händer för att fälla midsommarstången ……..

Midsommar firas traditionsenligt vid ångbåtsbryggan (år 2010 var det för 75:e gången!) Dagen börjar med kransbindning och lövning av stången kl 9. Därefter är det bilkaravan med lövade fordon kl 10, samling på Backebölsvägen. Resning av stången sker efter bilkaravanen, kl 10.30. Vi samlas igen kl 14 vid busshållsplatsen för att gemensamt avtåga till midsommarängen för dans och lek till levande musik. Kom med blommor, åk med lövade bilar i biltåget samt dansa och lek!

Simskola arrangeras varje år, start efter midsommar och brukar pågå under fyra veckor.  Simskolan avslutas med promovering, märkesutdelning, skämthopp m. Inskrivning sker vid badet. För mer information se fliken Aktiviteter.

2011-06-27-hojdhopp-medel2

Idrotten startar också efter midsommar. Det är en lekfull höjd- och längdhoppsträning för barn och brännboll för alla åldrar. Måndagar och torsdagar kl 18 på idrottsplanen vid Dalvägen. En symbolisk summa tas ut vid inskrivning. Idrotten pågår hela sommaren och avslutas med tävlingar och prisutdelning i början av augusti. Allt avslutas sista lördagen på sommarlovet med fyrverkeri och allsång vid badet kl 21.00.

IMG_4147

Sommarfinal med fyrverkeri och allsång vid badet i slutet av augusti.


Ur en gammal broschyr om Gustavsvik

Ett härligt ställe att bo på – GUSTAVSVIK! På samma gång en sjönära, lantlig idyll och en plats med närhet till all den service vi kan behöva. En plats med mycket grönska och lång strandlinje längs vackra Baggensfjärden och en ”skärgårds
ö” i synfältet. Med bad- och båtliv, med bär och svampmarker, med fritidsfiske vinter som sommar. Och detta 15-20 minuter från storstadens kärna.

GUSTAVSVIK är också en plats med gamla anor. Genom vår egen fastighetsägareförening har vi ett närdemokratiskt inflytande på områdets skötsel. Vi är med och bestämmer om vår närmiljö. ”Gamla” Gustavsviks-bor hälsar nyinflyttade välkomna till idyllen. Alla hjälps vi åt att bevara områdets skönhet och vänliga atmosfär.